Våra Mål

Visning:

Ring och boka tid.

Kontakt information

Vi svarar gärna på ev. frågor:

Källesjö Förskola
Barstorpsvägen 11
271 57 Ystad
Tfnr.0738-357700

Förskolan följer Läroplanen för förskolan, Lpf 98.
Reviderad 2010

Barnen ska vara trygga och utvecklas i en harmonisk, inspirerande och lärorik miljö.

Vår verksamhet genomsyras av omsorg, glädje och kreativitet.

Dagarna varvas med planerade aktiviteter, frilek och utelek.

Vår uppgift är att bedriva pedagogisk verksamhet som främjar barnens lärande och utveckling.

Barns inflytande:

Vi är lyhörda för vad barnen tycker och tänker och tar hänsyn till detta i vår planering.

Språk:

Vi jobbar med Berättarverkstad/Sagotering. Språket finns med oss hela tiden. Vi sjunger tillsammans, läser sagor, rim och ramsor och i våra dagliga samtal med barnen tex. vid matbordet, i leken osv.

Matematik:

Finns överallt. Tex. i samlingen räknar vi barn, frukter mm. Vad händer när vi delar frukten, hel- halv, stor- liten osv.

Att spela spel är både lärorikt och roligt. Vi undersöker, jämför, sorterar och löser matematiska problem.

Hälsa:

Utevistelse med omväxlande miljöer. Gymnastik till "Mini Röris" som är mycket uppskattat av barnen.

Barn Yoga 1 dag/vecka.

Kamratskap:

Vi stimulerar barnens samspel med varandra och vuxna genom att hjälpa och vägleda dem i konflikter. Lära sig att kompromissa och respektera varandra.

Genom att vi pedagoger deltar i leken och från ca 3 år har kompissamtal får vi en fin gemenskap bland barnen.

Skapande:

I bla. vårt målarrum kan vi tillsammans med barnen fritt skapa med glädje och engagemang.

Ladda hem vår intresseanmälan här

Det går också bra att kontakta oss på mail.

Förskolan direkt: kontakt@kallesjoforskola.se

Månadens citat

" När du tittar på dina två tassar vet du, att när du har bestämt dig för vilken som är höger, kan du vara säker på att den andra är vänster. " (Nalle Puh).

Vår verksamhet | Våra Mål | Om Oss |Bilder | Senaste Nytt